Diferite lucrări electrice
Tipuri de lucrări electrice:
- Stâlpi iluminat parcare exterior
- Înlocuire stâlpi iluminat exterior
- Extindere circuite aeriene
- Montare grupuri electrogene și UPS-uri
- Instalații de compensare a factorului de putere
- Modernizare sistem de iluminat
- Împământări și paratrăsnete
- Centrale termice, hidrofoare, boilere, pompe
- Sisteme de ventilație
Stâlpi iluminat parcare exterior
Un corp de iluminat modern, cu module LED de ultimă generaţie, include un sistem economic cu un consum redus de energie comparativ cu iluminatul convenţional. Are o durată de viaţă prelungită ce implică costuri reduse de întreţinere. Nu este necesară înlocuirea sursei de lumină.
Carcasa corpurilor de iluminat din poliamidă armată cu fibră de sticlă îi oferă o durabilitate ridicată dar și o excelentă rezistenţă în faţa acţiunii degradante a apei, luminii solare și vântului.
Sistemul de montare pe stâlp din capătul carcasei permite montarea în consolă, pe ţeavă de ø35 –ø40mm
- Înălțime de montare recomandată: 5-7m
- Pentru prindere pe consolă ø48mm se vor monta pe produs șuruburile livrate ca accesoriu în cutia produsului
- Adaptor ø40-60mm pentru fixare pe consolă
- La cerere clientului, produsul poate fi montat pe consolă sau pe vârf stâlp ø42-ø60mm cu ajutorul ștuțului cu indexare, cu unghi de înclinare reglabil pe
verticală 0°±90° (pas 5°/10°)
Înlocuire stâlpi iluminat exterior
Într-o parcare auto absența iluminatului este unul dintre cele mai periculoase lucruri pentru șoferi și pentru pietoni. Multe persoane și-au avariat mașina noaptea în vreun stâlp dintr-o parcare lăsată în beznă dar sunt și pietoni care au căzut victime unei infracțiuni tot într-o parcare neiluminată. Cea mai bună alagere pentru parcări sunt luminile LED, deoarece au o durată de viață mai lungă și consumă mai puțină putere pentru a livra o intensitate luminoasă puternică.
Duabilitatea materialelor sunt necesare în special pentru o parcare exterioară, deoarece într-una interioară corpurile vor fi cel mai probabil încorporate în pereți. Cel mai des sunt folosite:
- Cuprul, datorită rezistenței la coroziune;
- Aluminiul, deoarece are o greutate redusă și o rezistență mare în timp;
- Oțel galvanizat, pentru că are un strat de zinc ce protejează metalul împotriva coroziunii.
Extindere circuite aeriene
- trifazate, alcătuite din trei conductoare de fază şi unul sau două conductoare de nul;
- bifazate, alcătuite din conductoare de fază şi unul de nul;
- monofazate, alcătuite dintr-un conductor de fază şi unul de nul.
Împământări și paratrăsnete
Toate părţile metalice ale instalaţiei – care în mod normal nu sunt sub tensiune, dar pot fi puse sub tensiune accidental – vor fi legate la nulul de protecţie şi la pământ.
Protecţia la scurtcircuit şi suprasarcină se va face cu microîntrerupătoare automate prevăzute cu relee de protecţie termice şi electromagnetice. Protecţia împotriva atingerilor indirecte prin întreruperea automată a alimentării se realizează cu ajutorul dispozitivelor diferenţiale de protecţie, prevăzute pe circuitele de prize.
Centrale termice, hidrofoare, boilere, pompe
Centralele termice sunt utilizate pentru încalzire și prepararea apei calde menajere (regim instant), se amplasează mural și funcționează pe combustibil gazos, are tiraj forțat și o eficiență absolută de până la 94%.
Pentru ca o centrală termică în condensație să funcționeze 100% trebuie îndeplinite unele condiții cum ar fi, gradul de izolare a imobilului, dimensionarea corectă a centralei termice, precum și a instalației interioare de încălzire, radiatoarele se vor supradimensiona iar dacă nu se va respecta aceste condiții de randament a centralei în condensație poate avea de suferit.