Diferite lucrări electrice

Tipuri de lucrări electrice:

 • Stâlpi iluminat parcare exterior
 • Înlocuire stâlpi iluminat exterior
 • Extindere circuite aeriene
 • Montare grupuri electrogene și UPS-uri
 • Instalații de compensare a factorului de putere
 • Modernizare sistem de iluminat
 • Împământări și paratrăsnete
 • Centrale termice, hidrofoare, boilere, pompe
 • Sisteme de ventilație

Stâlpi iluminat parcare exterior

Un corp de iluminat modern, cu module LED de ultimă generaţie, include un sistem economic cu un consum redus de energie comparativ cu iluminatul convenţional. Are o durată de viaţă prelungită ce implică costuri reduse de întreţinere. Nu este necesară înlocuirea sursei de lumină.

Carcasa corpurilor de iluminat din poliamidă armată cu fibră de sticlă îi oferă o durabilitate ridicată dar și o excelentă rezistenţă în faţa acţiunii degradante a apei, luminii solare și vântului.

Sistemul de montare pe stâlp din capătul carcasei permite montarea în consolă, pe ţeavă de ø35 –ø40mm

 • Înălțime de montare recomandată: 5-7m
 • Pentru prindere pe consolă ø48mm se vor monta pe produs șuruburile livrate ca accesoriu în cutia produsului
 • Adaptor ø40-60mm pentru fixare pe consolă
 • La cerere clientului, produsul poate fi montat pe consolă sau pe vârf stâlp ø42-ø60mm cu ajutorul ștuțului cu indexare, cu unghi de înclinare reglabil pe
  verticală 0°±90° (pas 5°/10°)

Înlocuire stâlpi iluminat exterior

Într-o parcare auto absența iluminatului este unul dintre cele mai periculoase lucruri pentru șoferi și pentru pietoni. Multe persoane și-au avariat mașina noaptea în vreun stâlp dintr-o parcare lăsată în beznă dar sunt și pietoni care au căzut victime unei infracțiuni tot într-o parcare neiluminată. Cea mai bună alagere pentru parcări sunt luminile LED, deoarece au o durată de viață mai lungă și consumă mai puțină putere pentru a livra o intensitate luminoasă puternică.

Duabilitatea materialelor sunt necesare în special pentru o parcare exterioară, deoarece într-una interioară corpurile vor fi cel mai probabil încorporate în pereți. Cel mai des sunt folosite:

 • Cuprul, datorită rezistenței la coroziune;
 • Aluminiul, deoarece are o greutate redusă și o rezistență mare în timp;
 • Oțel galvanizat, pentru că are un strat de zinc ce protejează metalul împotriva coroziunii.

Extindere circuite aeriene

Linia electrică aeriană (LEA) constituie o instalaţie electroenergetică
montată în aer liber, folosită la transportul şi distribuţia energiei electrice. Linia electrică aeriană se compune din conductoare (izolate sau neizolate) cu accesoriile lor, izolatoare cu accesoriile lor, stâlpii cu fundaţii, dispozitive speciale pentru susţinerea conductoarelor şi prize de pământ.
Circuitele electrice LEA de joasă tensiune cu conductoare neizolate pot fi:
 
 • trifazate, alcătuite din trei conductoare de fază şi unul sau două conductoare de nul;
 • bifazate, alcătuite din conductoare de fază şi unul de nul;
 • monofazate, alcătuite dintr-un conductor de fază şi unul de nul.

Împământări și paratrăsnete

Instalaţia de conducere a curentului produs de către trăsnet este partea instalaţiei de protecţie exterioară destinată conducerii curentului electric al trăsnetului de la instalaţia de captare la instalaţia de legare la pământ.
 
Legarea la pamânt reprezintă mijlocul principal de protecție împotriva electrocutărilor prin atingere indirectă, se va lega la instalațiile de pamânt  toate elementele conductoare care nu sunt sub tensiune dar care în mod accidental pot fi puse sub tensiune. Dacă construcțiile, halele sau atelierele sunt alimentate cu energie electrica de la aceeași sursă, instalatiile de protectie la pamânt vor fi legate între ele. Este admisă legarea directă la priza de protecție a instalației de paratrăznet, cu condiția că rezistența de dispersie să fie mai mică de 1 ohm.

Toate părţile metalice ale instalaţiei – care în mod normal nu sunt sub tensiune, dar pot fi puse sub tensiune accidental – vor fi legate la nulul de protecţie şi la pământ.

Protecţia la scurtcircuit şi suprasarcină se va face cu microîntrerupătoare automate prevăzute cu relee de protecţie termice şi electromagnetice. Protecţia împotriva atingerilor indirecte prin întreruperea automată a alimentării se realizează cu ajutorul dispozitivelor diferenţiale de protecţie, prevăzute pe circuitele de prize.

Centrale termice, hidrofoare, boilere, pompe

Boilerele sunt concepute producerii apei calde cu ajutorul pompelor de caldură, datorită suprafeței de schimb a căldurii mari, sunt capabile de a produce cantități însemnate de ACM, chiar și în cazul unei valori mai scazute a temperaturii primare. Boilerele sunt confecționate din conductă cu secțiune ovală a cărei geometrie specială conferă agentului primar o curgere turbulentă în scopul transferului de caldură cu eficiență ridicată.

Centralele termice sunt utilizate pentru încalzire și prepararea apei calde menajere (regim instant), se amplasează mural și funcționează pe combustibil gazos, are tiraj forțat și o eficiență absolută de până la 94%.

Pentru ca o centrală termică în condensație să funcționeze 100% trebuie îndeplinite unele condiții cum ar fi, gradul de izolare a imobilului, dimensionarea corectă a centralei termice, precum și a instalației interioare de încălzire, radiatoarele se vor supradimensiona iar dacă nu se va respecta aceste condiții de randament a centralei în condensație poate avea de suferit.

Sisteme de ventilație

Aparatele de ventilație cu recuperare de caldură sunt folosite pentru a controla calitatea aerului din interior și reprezintă soluția perfectă pentru reducerea costurilor și economisirea energiei.
 
Aceste sisteme ventilație cu recuperare de caldură pentru sunt necesare pentru a recircula continu aerul și pentru a dilua mirosurile neplăcute respectiv de a limita concentrația de dioxid de carbon și de alți poluanți din aer, cum ar fi praf, fum, compuși organici.
 
Sistemele de ventilație cu recuperare de caldură alimentează permanent și confortabil încaperea sau obiectivul cu un aer proaspat și temperatură optimă. Aerul consumat va fi aspirat din zona superioară a încăperii și transportat la schimbătorul de caldură în contracurent. Prin intermediul unui al doilea ventilator se realizează și alimentarea cu aer proaspat din exterior. Aerul răcit și aerul evacuat va fi transportat afară iar aerul din exterior preincalzit va fi transportat în incintă. Acest principiu folosit în anotimpul rece este folosit și în anotimpul cald, în sens invers.
Scroll to Top